Binnen of buiten?

In een buitenren is het makkelijker om je cavia’s meer ruimte te geven, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen een optie.
 Als je cavia’s binnen houdt, kan de kooi het beste op een rustige plek uit de tocht geplaatst worden. Ook moet je er rekening mee houden dat de kooi niet direct onder een raam of tegen een verwarming staat. Als het wat warmer weer is, zullen de cavia’s het zeker waarderen als ze buiten mogen lopen. Zorg er dan wel altijd voor dat de cavia veilig staat voor roofdieren, zoals katten en grotere vogels. De hele buitenren moet dus overdekt zijn. Ook moet de cavia altijd water hebben en in de schaduw kunnen gaan zitten om af te koelen.
 Cavia’s kunnen, mits ze een goed hok hebben en gezond zijn, prima buiten gehouden worden. Hun onderkomen moet in ieder geval helemaal overdekt zijn ter bescherming. Ook moet het hok beschut zijn tegen de wind en de cavia’s moeten niet in de hele ren direct op de grond zitten.
 Het nachthok moet, zeker als het kouder wordt, goed geisoleerd zijn tegen de kou. Je kan bijvoorbeeld een laagje tempex tussen het hout doen en de toegang zo klein mogelijk maken. Een dikke laag zaagsel, hooi of stro op de bodem wordt ook erg gewaardeerd! Controleer ook dagelijks of de cavia’s gezond zijn en of het zaagsel in het binnenhok nog droog is.
 Als het flink vriest, kan kunnen cavia’s altijd tijdelijk in een schuur zetten. Als je cavia’s die gewend zijn om buiten te zitten binnen haalt, is het onverstandig om ze weer terug in de kou te zetten.

Lees ook:

Hittetips voor cavia’s

Wintertips voor cavia’s

Reactie plaatsen