Hoe mensen tijdens een bezoek van de dieren willen genieten mogen ze zelf bepalen. Er wordt dus niet gedwongen om een dier te aaien of op schoot te houden als iemand dat niet wilt. Voor het bezoek stemmen we af wat het doel is, welke diersoorten er meegaan en welke eventueel andere wensen er nog zijn.
Tijdens een bezoek brengen we eerst de dieren binnen in hun vervoersmandjes. Vervolgens mogen ze wennen aan de omgeving en vertellen wij wat meer over de dieren en over het doel van het bezoek. Daarna gaan we rond met de dieren en spelen we in op de wensen van de aanwezigen. We kunnen bijvoorbeeld dieren op tafel of op schoot zetten om te aaien, of ze juist in de ren laten om naar te kijken.
Leren door te ERVAREN
Leren door te DOEN
De JUISTE KENNIS
Om gedegen kennis over te dragen moet je gedegen kennis bezitten!
Over cavia’s, honden en kippen met onze aai- en knuffelploeg om ze meer over hen te leren en om ze dieren van dichtbij te laten ervaren.
Over de effecten van dieren op ouderen met presentatie en aanwezigheid van onze aai- en knuffelploeg.
Voor knaagdieren en konijnen met theorie en daarna praktijkopdrachten met grondstoffen en mixen.
Over de positieve effecten die dieren op ouderen met dementie hebben met naderhand vragen en zelf ervaren wat dieren doen met de aai- en knuffelploeg.
Over het welzijn van honden in het gezin. Over natuurlijke gedragsbehoeftes en hoe je daar rekening mee kunt houden.
Ontspanning en zelfreflectie op KIDS congres 2023
Noa is een doodle, geboren in 2010 en inmiddels dus al aardig op leeftijd. Ze is zeer rustig en voelt bijzonder goed aan met wie en hoe ze contact kan maken.
*
De mensen of kinderen dienen affiniteit met dieren te hebben, geen allergieën en geen angsten.*
Een bezoek is op eigen risico, Beestenplein is niet verantwoordelijk voor schade die door een bezoek ontstaat. Houd er ook rekening mee dat dieren rommel kunnen maken en dat ze haren achterlaten op kleding.*
Als de temperaturen te hoog of te laag zijn kunnen we genoodzaakt zijn om een diersoort niet mee te nemen, een bezoek korter te maken of af te zeggen. De dieren kunnen dan namelijk last krijgen van te grote temperatuurschommelingen en ziek worden.