5 's zomerse activiteiten voor je hond

Wanneer het warm is moet je goed opletten dat je hond niet oververhit raakt. Maar om dan maar helemaal niets te doen.... Dat is ook niet nodig. Enkele tips om iets leuks én verkoelends te doen!

Waterspelletjes

Lekker kliederen met water! Natuurlijk zijn sommige honden al helemaal happy met een badje water of een tuinslang of sproeier, maar je kan het natuurlijk een heel stuk leuker maken. In een kinderbadje of platte bak kan je bijvoorbeeld wat bakjes met snoepjes erin laten drijven of je kan wat brokjes in ondiep water strooien. Hier lees je er meer over!

Maak hondenijsjes

Verkoelend en vooral heel erg lekker! Natuurlijk kan je met de inhoud veel variëren, maar hier kan je een smakelijk recept vinden. hond met ijsje

Maak een verkoelende avondwandeling 

Na een uurtje of acht begint het meestal echt wel wat af te koelen en dan is de zon ook niet zo heet meer. Dan is het voor beide toch heerlijk om even lekker te wandelen in het bos! Als je hond van pootjebaden of zwemmen houdt is het natuurlijk fijn om naar een bosgebied met veel water te gaan.

hond op vlonder bij water

Doe binnen hersenwerkjes 

Is het binnen wel koel? Leg wat leuke hondenpuzzels neer of maak er zelf in een handomdraai een paar. Zo kan je hond met denkwerkjes toch iets doen zonder dat hij zich daar lichamelijk erg voor in hoeft te spannen.

Ga lekker varen 

Lekker samen op het water, in een bootje bijvoorbeeld. Bij veel botenverhuurders mag je hond ook mee in het bootje, maar vraag dit van tevoren duidelijk na.Suppen met je hond is ook helemaal hot tegenwoordig. 


Ook interessant om te lezen:  Je tuin hond proof
Over de schrijver
Reactie plaatsen