4 bezigheden met je hond als het buiten te koud is

 

Het is ijskoud buiten. Jij zit lekker warm binnen, je kan leukere dingen bedenken dan gezellig buiten rond te gaan lopen. Je hond niet. Die wil wat DOEN en het interesseert hem weinig dat jij het buiten koud krijgt. Wat nu? Nou, er zijn vast meer dingen die je hond leuk vindt dan buiten lopen in de kou! 

1. Maak binnen een snuffelparcours

Supersimpel en heel leuk voor je hond: verstop brokjes in huis, onder bekertjes, in een schatkist, in voerpuzzels,.... Je hond zal het prachtig vinden! 

 

2. Ga erop uit! Maar dan naar iets wat overdekt is

Ga eens naar een overdekt winkelcentrum waar honden toegestaan zijn, haal wat lekkers bij de dierenwinkel of breng een bezoekje aan een tuincentrum waar honden toegestaan zijn.

3. Clickeren en kunstjes doen

De meeste honden vinden het ge-wel-dig om met hun baasje iets te doen. Leer hem eens een nieuw kunstje of doe een clicker-spelletje als je hond bekend is met de clicker. 

4. Lekker kauwen

Als je dan toch naar de dierenwinkel gaat, neem dan meteen een lekkere grote kauwsnack mee waar hij even mee vooruit kan! Kauwen heeft voor de hond een kalmerende werking, waarbij endorfine vrijkomt. Hierdoor gaat de hond zit prettiger voelen. Daarnaast is knagen aan geschikt kauwmateriaal goed voor het gebit! 

Let erop dat je geen keiharde botten of dingen die kunnen splinteren geeft (dus geen parmabotten!) en kijk altijd hoe je hond ermee omgaat. Natuurlijk materiaal is vaak het beste, zoals pensstaafjes, luchtpijpen, gedroogde runderhuid of zalmhuid.

Over de schrijver
Reactie plaatsen