Je tuin hond-proof

De meeste honden vinden het heerlijk om met lekker weer in de tuin te zijn. Maar niet elke tuin is even hond-proof. Is jouw tuin veilig genoeg?

  • Zorg voor schaduw: het is uiteraard nodig om af en toe even af te kunnen koelen in de schaduw, niet alleen op hele warme dagen! Dat kan al heel eenvoudig door bijvoorbeeld een parasol neer te zetten of een kleed op te hangen.
  • Planten: check of de planten in je tuin niet giftig zijn voor je hond als hij ervan zou eten. Op internet zijn ook lijstjes te vinden die aangeven welke planten giftig kunnen zijn. Let ook op met planten met doorns en stekels eraan en uitstekende takken waaraan je hond zich kan verwonden.
  • Schutting: zorg dat je schutting hoog genoeg is om je hond binnen te houden. Sommige honden kunnen gekke fratsen uithalen of via bijvoorbeeld de tafel toch weten te ontsnappen. Zet voor een heg altijd een extra afrastering, zoals gaas, zodat je maatje ook niet door de heg heen kan kruipen.
  • Laat geen gereedschappen slingeren: schepjes, harkjes, tuinslangen etc. zijn leuk speelgoed, zeker voor jonge honden! Maar erg veilig is het natuurlijk niet, en het is ook zo zonde als je steeds weer nieuwe moet gaan kopen... Let helemaal op met gevaarlijke stoffen, zoals onkruidverdelgers.
 

Maak er een honden-paradijs van! 

Wil je je tuin niet alleen veilig maar helemaal geweldig maken voor je hond? Dan zou je eens kunnen overwegen om de volgende aanpassingen te doen:

  • Speelveldje: lekker spelen is het leukste als je de ruimte hebt, dus een grasveldje waar je hond(en) fijn kunnen spelen en bewegen is helemaal geweldig. Ook leuk om samen met het baasje te stoeien of met een balletje te gooien!
  • Zandbak: is jouw hond een echte graver en krijg je het maar niet afgeleerd? Misschien kan je een zandbak maken zodat hij een plekje heeft waar hij wél mag graven. Verstop eventueel een paar speeltjes zodat hij op schattenjacht kan :)
  • Toilethoek: markeert je hond makkelijk in de tuin? Honden kunnen heel makkelijk leren dat ze in een bepaald hoekje wél mogen plassen in plaats van door heel je tuin. Houd deze plaats wel schoon en leg iets op de bodem wat makkelijk schoonmaakt, zoals beukensnippers of wit zand. Voor reuen is het natuurlijk prettig om een paaltje te hebben om tegenaan te kunnen plassen. Let op, dit is natuurlijk geen vervanging van de wandelingen die je hond elke dag nodig heeft!
  • Speeltoestellen: een leuk en veilig speeltoestel is natuurlijk een heus cadeautje voor je hond. Onze honden zijn gek op tunnels om samen doorheen te ravotten.


Over de schrijver
Reactie plaatsen