Caviapraat 96: Santa baby!


Hoi allemaal en leuk dat je deze eerste aflevering van 2024 bekijkt! We gaan er een mooi en bovenal diervriendelijk jaar van maken. In 2023 hebben we een kleine 700 cavia’s mogen verwelkomen, dat zijn er natuurlijk superveel en we zijn heel blij dat de meeste van deze schatjes weer een heel fijn nieuw plekje hebben mogen vinden. We zijn enorm benieuwd naar wat we dit jaar allemaal mogen betekenen voor de cavia’s.

We blikken nog even terug op de laatste week van december, voordat we komend weekend weer een nieuwe vloedgolf aan beren aan gaan nemen. Want we weten dat de eerste cavia’s van dit jaar dan al arriveren. En een van de laatste cavia’s die gebracht werden in december waren de jonge Santa met haar mini-baby’s die op Eerste Kerstdag geboren zijn. Vandaar ook dat ze deze passende naam kreeg natuurlijk. De kleintjes konden uiteraard niet achterblijven, zij hebben de namen Vixen, Dasher en Comet gekregen. Het hele gezinnetje was afkomstig van iemand met te veel cavia’s en in overleg zijn ze enkele dagen na de geboorte gebracht, zodat we ze goed kunnen verzorgen en er fijne baasjes voor kunnen zoeken. Santa is heel erg onder de indruk van alles om haar heen, maar dat weerhoudt haar er niet van om lekker te moederen. Dat doet ze dus naar hartenlust! Haar kleintjes lijken een stukje nieuwsgieriger, superleuk om ze door het hok te zien schieten. Ze moeten nog wel flink wat groeien, want hoewel ze gelukkig gezond zijn, erg groot zijn ze niet. Maar daar wordt aan gewerkt natuurlijk door mama Santa die ze goed verzorgt en wij geven ze naast goed hooi ook lekkere Pippa&Koda Mueslimix, groene haver en veel verse groenten.

Een paar dagen voor oudjaar werd de kleine Blixem gebracht, een babybeertje van 5 weken oud. Hij is afkomstig uit een oepsnestje. En holy moly wat is hij leuk en gezellig!! Omdat hij twee kleine schimmelplekjes heeft kan deze kleine man nog niet direct verhuizen.
Er werd ook nog een eenzaam beertje gebracht van ongeveer 2 jaar, precies op datzelfde moment. De oude baasjes hadden nogal moeite met het afscheid en daardoor was het voor hen een hele geruststelling dat de kleine Blixem zijn nieuwe maatje mocht worden. Blizzard vonden we wel een passende naam voor hem. De twee vonden elkaar meteen al heel erg leuk en zo hadden we een heel tevreden koppel en een heel leuk stelletje dat beschikbaar kon komen. Gelukkig bleek het plekje van Blixem niet door te zetten, ofwel ze mochten gaan verhuizen! Het was dan ook niet gek dat de eerste adoptanten die kwamen meteen voor dit lieve stelletje vielen. 

En ten slotte is het wee een gezellige drukte met al die vakantiegangers in de opvang! Sommige baasjes zijn maar een paar dagen weg, andere een paar weken. Wij vinden het in ieder geval heel leuk om al die blije koppies weer even te zien.

Over de schrijver
Reactie plaatsen