Caviapraat 97: De eerste 17 schatjes van 2024!

Caviapraat 97: De eerste 17 schatjes van 2024!


Januari is een week oud en de eerste cavia’s van dit jaar zijn alweer gebracht en verhuisd. De eerste cavia die we welkom heetten was de lieve Saartje, een zeugje dat gebracht was nadat haar maatje overleed. En inmiddels zijn er op deze manier meer eenzame cavia’s gebracht, in een week maar liefst 9 schatjes die hun vriendje verloren waren en eenzaam werden. Dat is behoorlijk veel! We gaan voor ieder van hen kijken of we een geschikte match kunnen vinden bij baasjes die een nieuw maatje zoeken voor een achtergebleven cavia. 
Maar, 9 cavia’s al in een week tijd. Maar dat waren alleen de single dieren en dus nog niet alles. We namen daarbovenop ook nog eens 4 mannenduo’s aan. De teller staat deze maand dus al op 17 nieuwkomers. Een voordeel: bijna alle dieren zien er supergezond uit en lijken een heel leuk karakter te hebben, dus de kans dat ze snel weer naar een nieuw fijn plekje mogen is ook vrij groot. 
Bij de eenzame cavia’s die we kregen zaten twee hele leuke meiden bij die we heel graag zelf wilden houden voor onze aai- en knuffelploeg! En dan houden we dus ook gewoon lekker zelf 😊 niet dat we dat met alle leukerds doen, maar de laatste maanden hebben we ook in onze knuffelgroep helaas afscheid moeten nemen van een aantal geliefde leden. Zeker onze lieve Pieper zullen we erg missen, zij is onlangs overleden van ouderdom. Dus daar was de enorme en behoorlijk dikke tante (1644 gram schoon aan de haak!) Toet. Met haar leuke toetje en bijbehorende leuke karakter pakte ze iedereen al snel in. De damesgroep vond haar ook wel prima. Vervolgens was daar Puck, een vrolijke en wat pittige borsteldame. Ze is dan wel wat actiever dan Toetje, maar juist daardoor ook ontzettend leuk. Zij vond het heel belangrijk om even heel erg haar punt te maken bij de andere dames, dus haar welkom was iets minder warm. Maar al snel zat de hele groep gezellig samen andijvie weg te werken. Puck en Toet zullen binnenkort net als de andere leden van de aai- en knuffelploeg regelmatig meegaan op bezoek naar verzorgingshuizen en in de opvang een educatieve functie hebben tijdens workshops en als we wat uit willen leggen. Niet dat de cavia’s het erg vinden om aan het werk te zijn, want ze worden ondertussen rijkelijk uitbetaald in lekkere hapjes. Daarnaast vinden deze cavia’s het erg leuk om bezoek in hun ren te krijgen, zolang ze maar wat te eten meenemen. Dat maakt het heel fijn voor bezoekers om van dichtbij kennis te maken met de cavia’s. 
Mochten er dan ook nog dieren verhuizen? Jazeker! Ponyo en Sosuke mochten naar hun nieuwe baasjes, aangezien hun kleintje ook mocht verhuizen naar een eigen vriendje. Zaterdag stonden er maar liefst 4 koppelingen gepland, die allemaal succesvol bleken. We koppelden de nieuwkomer Bo, een leuke beer van 3 jaar, aan een hele rustige oude beer van iemand anders. Het bleek een gouden match! Ook senior Max liet zich prima koppelen aan een andere rustige beer. De wat onzekere dame Spot mocht ook op date met een gecastreerd beertje en dat haar vertrouwen zo gewonnen had. En ten slotte was daar onze felle tante Pebbles, de schrik van de damesgroep waar ze tijdelijk woonde. Maar met de juiste castraat bleek ze al snel in te dimmen en zo mak als een lammetje. We kregen de volgende dag meteen foto’s van het stel, totally in loooooove! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen