Wandelen bij de Uiterste Stuiver (Dongen)

Route: het is een pad met aan het eind een lus die je rond kan lopen om hetzelfde pad weer terug te nemen. Dat is een rondje van ca 2,5 kilometer.

Geparkeerd op:

Uiterste Stuiver Oost, Dongen

Je kan ook parkeren aan het eind van de Korte Dijk in Dongen.

Mogen honden los? nee

Ik was al heel vaak met de fiets langs het startpunt gereden en zag hier regelmatig auto's geparkeerd staan. En vanaf de weg die langs dit gebied loopt zag ik ook vaak mensen met de hond lopen. Ik nam de dames mee voor een avondwandeling.

Het wandelpad loopt dwars door een natuurgebied heen en stond vol met klaverbloemen. Hier en daar liggen wat watertjes waar je langs loopt, waar de hondjes even illegaal in mochten zwemmen. Het was immers een dag met temperaturen van bijna 30 graden!

Toen we bij het kanaal aan kwamen gingen we naar rechts tot we bij een parkeerplaatsje kwamen waar nog wat auto's stonden. Via het hek gingen we in een lus weer terug naar het pad waarlangs we kwamen.

Ondertussen floten de vogels een concert, de zonsondergang was prachtig goud en we zagen nog een buizerd vlakbij overvliegen. Niet zo'n hele lange wandeling, maar wel zeer geslaagd!
Over de schrijver
Reactie plaatsen