Wandelen bij de Loonse en Drunense Duinen, de Roestelberg (Kaatsheuvel)

Wandelen bij de Loonse en Drunense Duinen, de Roestelberg (Kaatsheuvel)

Vandaag hebben we een gezellige wandeling gemaakt met de eigenaren van één van de pups van Siuwkje. Inmiddels was het al een knappe puberdame aan het worden! We gingen naar de loslooproute bij De Roestelberg. Ik kom hier erg graag, omdat je best wel een stukje kunt lopen en je hond de hele route los mag. Wel vermijd ik de drukke tijden (vooral het weekend), omdat het een erg populair gebied is.

Route: ca 3,5 kilometer

Geparkeerd op: De Roestelberg (Roestelbergseweg 2, Kaatsheuvel)

Mogen honden los? Ja

Toen we onze wandeling begonnen was het nog wat regenachtig. Aan de groeven in het zand te zien bovenop de heuvels had het ook al flink geregend. Ik hoopte dat het droog zou worden, want dat loopt toch net wat gezelliger en natuurlijk wilde ik graag nog wat foto’s maken. De ervaring leerde dat de camera niet echt bestand was tegen regen. We hadden geluk, want toen we het bos uit kwamen bij de waterplas werd het droog. Nog mooier: de zon ging schijnen!  De hondjes hebben zich heerlijk uit kunnen leven en heel wat meer kilometers gemaakt dan de route zelf.

Het gebied dat je tijdens de route doorkruist is heel gevarieerd. Het eerste gedeelte loopt over de heuvels door een bos, je komt bij een grote plas waar de honden heerlijk kunnen plonzen en het laatste stuk van de route gaat over een grote vlakte van zand en heide. Voor honden die op fietsen en paarden drijven of jagen: er liggen wel enkele fietspaden, mountainbikeroutes en ruiterpaden rondom de route.

 Over de schrijver
Reactie plaatsen