Wandelen bij Boswachterij Dorst, Seterse Bergen (Dorst)

Route: de rode route is ca. 3,5 kilometer, maar je kunt de wandeling makkelijk zelf langer of korter maken. Er liggen genoeg paden door het gebied.

Geparkeerd op:

Pannekoeckenhuys Restaurant De Hannebroeck (Hoevestraat 12, Oosterhout NB)

 

Mogen honden los? Ja

Het zou een warme dag worden en aangezien het weekend vrij saai was voor de hondjes hebben we ze allemaal meegenomen voor een lekkere boswandeling vandaag. We gingen hiervoor naar een losloopgebied waar ik graag kom: de Seterse Bergen in Dorst. Na een heel gesjouw om de kinderwagen boven te krijgen (gelukkig zonder kind erin) op de heuvel waarmee de wandeling start hebben we lekker gewandeld in dit avontuurlijke stukje natuur. Na het bos kwamen we op de open vlakte, waar vooral Koda en Siuwkje even lieten zien hoe keihard ze konden rennen. Daarna moesten ze een kuil graven om een beetje af te koelen vonden ze.

Het was best wel een gedoe om de meestal volle kinderwagen over de route te sjouwen, maar uiteindelijk lukte dat natuurlijk prima. Kindlief vermaakte zich prima met een aantal stokjes, gevonden dennenappels en met de enorme hoeveelheid zand. Het was het waard om er extra voor te treuzelen. Aangezien we deze route vaker lopen wist ik dat de laatste lus van deze route een beetje dicht langs de doorgaande weg ligt. En aangezien Koda en Siuwkje best wel ver weg willen rennen en ik niet met vier aangelijnde honden door het mulle zand wilde sjouwen hebben we het laatste stukje even overgeslagen. Niet dat de hondjes dat erg vonden, want die waren inmiddels, mede dankzij Elyns tempo, al zo’n anderhalf uur lekker bezig geweest. Over de berg duwde ik de inmiddels volle kinderwagen naar boven over het smalle steile pad met de boomwortels, om vervolgens lekker naar beneden te sjezen naar de auto.

Goed om te weten:

  • Er ligt geen water in het losloopgebied, dus neem dat mee.
  • Door het gebied ligt een mountainbikeroute die je meerdere malen kruist, een ruiterpad en een fietspad (wat ik een verademing vond om op te kunnen lopen). Heb je dus honden die fietsen of paarden najagen, dan is dit gebied misschien een minder goede keuze.
Over de schrijver
Reactie plaatsen