Trucjes met een lege bak

hond in bakje 

Heb je een kartonnen doos of plastic bak waar je hond in past? Daar kan je best wel een aantal leuke trucjes mee doen! Wat voor leuks verzin jij voor je hond?  Yazoo demonstreert: 

  • In het bakje zitten: lok je hond in de bak. Eerst met één pootje, beloon! Bouw dit uit tot alle pootjes in het bakje staan. En dan kan je hond natuurlijk ook gaan zitten.
  • Met 2 poten op het bakje staan: ook hier lok je je hond erop. Gaat dat goed Dan kan je eens kijken of hij er ook helemaal op kan staan of zitten! 
  • Wil je het nog wat moeilijker maken? Probeer eens of je hond met 2 poten op de grond met zijn kontje op de bak kan zitten. 

Zet geen druk op de hond als je deze trucjes wilt leren! Leren is leuker en gaat makkelijker als je hond zelf gemotiveerd is om te leren.  Beloon heel veel (met snoepjes is vaak het makkelijkste) en werk in kleine stapjes in plaat van in één keer een oefening aan te leren. Dan gaat het vaak sneller en doordat het aantal succesmomenten groter is zal je hond meer zelfvertrouwen krijgen en het extra leuk vinden om samen iets te doen!

hond staat op bakje


hond zit op bakje2


hond zit op bakje


hond kunstje op bakje


Over de schrijver
Reactie plaatsen