Op avontuur op Texel!

Lekker een weekendje naar Texel! En aangezien dit prachtige eiland bij uitstek geschikt is om met de hond te verkennen mochten Siuwkje en Yazoo lekker mee. Ook Abby was erbij, een van de andere honden uit de familie. Bij Den Helder maakten we de oversteek met de veerboot, een tochtje van ongeveer 20 minuten. De dames mochten gewoon mee aan boord en hoefden dus niet in de auto achter te blijven. Voor Siuwkje was het de eerste keer op zo'n grote boot, maar dat deed haar allemaal niet zoveel. 

Texel zelf is bij uitstek geschikt om je hond(en) mee te nemen: op heel veel vakantieparken zijn honden welkom in de accommodaties, bij sommige musea mogen ze gewoon mee en bij de meeste terrassen, strandtentjes en restaurants mogen ze er ook bij zijn. Sterker nog: de meeste hebben waterbakken staan.


Nog een betere bijkomstigheid: op heel veel plekken mogen honden gewoon los. Ook op een groot deel van de stranden :) Bijkomend voordeel als je in de zomermaanden gaat: op de Waddeneilanden is het net wat koeler dan op het vaste land. Ofwel je kan lekker wandelen zonder dat je in de brandende hitte loopt. 

 's Avonds hebben de honden heerlijk genoten van hun vrijheid op het strand bij de Cocksdorp. Eerst een stukje door de duinen (aangelijnd omdat dat broedgebied is), daarna lekker over het brede strand in het Noordelijkste puntje van Texel. Maar je kan ook gewoon meteen naar het strand lopen als je dat prettiger vindt. Siuwkje heeft nogal de neiging om op stranden als een dolle zo snel mogelijk als een stipje in de verte te rennen. Achter een meeuw of een andere vogel aan, maar meestal gewoon omdat het kán. En aangezien een strand nou eenmaal niet helemaal vol staat met bomen kunnen we ook nog een beetje zien waar ze heen aan het rennen is. 


Tijdens ons bezoek aan Ecomare hebben we de hondjes in het chalet gelaten. Toen we later in het juttersmuseum waren bleek dat ze daar wel mee mochten. Eenmaal terug bij het huisje hebben we de dames getrakteerd op een fijne wandeling langs de Sluftervallei. Ook hier moesten ze een stukje vast omdat de wandeling door het vogelbroedgebied liep. Maar daaromheen konden ze weer overal los. 


Op onze laatste dag hebben we een lange wandeling gemaakt door het natuurgebied "de Mient". We hadden twee kleinere rondwandelingen aan elkaar geknoopt en kwamen zo door een steeds veranderend bosgebied, over veldjes, door de duinen en over de heide. Het was behoorlijk warm, maar zo onder het bladerdak weer bijzonder aangenaam en op de open stukken stond een heerlijke zeewind.  Zowel de hondjes als wij hebben enorm genoten! Ik zou Texel dan ook zeker aanbevelen voor een actief weekend of een midweekje vakantie, waarbij je ook zeker weet dat je hond(en) welkom is/zijn. En nog beter: dat je een groot deel van de activiteiten samen kunt ondernemen met je maatje! Over de schrijver
Reactie plaatsen