5 verrassend gezonde en goedkope groenten

Broccoli

Broccoli zit bomvol met vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Vitamine A, vitamine C en E zijn rijkelijk aanwezig en werken als antioxidant. Het aanwezige sulforafaan beschermt tegen kanker en is goed voor de bloedsomloop. Ook zit er vitamine K in, wat een rol speelt bij de bloedstolling en botten.  Broccoli behoort tot de koolsoorten en dient in kleine hoeveelheden gegeven te worden, bij voorkeur in combinatie met andere groenten.

Bleekselderij

Calorie-arm, vol met vitamines, waaronder vitamine C, K, foliumzuur en B6. Daarnaast zitten er nog meer antioxidanten in, werkt het ontstekingsremmend, vetverlagend, anti-bacterieel en bloeddrukverlagend. Ook  heeft het een vochtafdrijvende werking, wat heel gunstig kan zijn voor dieren met blaasproblemen.

Wortelen

Wortels bevatten veel verschillende antioxidanten, vitamines (waaronder A, beta-caroteen en K) en mineralen. Daarnaast ondersteunt het de lever, een orgaan dat bij veel lichaamsprocessen betrokken is. Heel belangrijk om die gezond te houden!

Paprika

Ze zijn wel iets duurder, maar doordat ze zoveel voedingsstoffen bevatten hoef je er maar een klein beetje van te geven om er al baat bij te hebben. Het gehalte aan vitamine C is extreem hoog (150mg/100gr) en ook het carotenoide-gehalte blinkt uit. Omdat er maar weinig energie in zit is deze groente ook zeer geschikt voor dikke dieren. En als algehele gezondheidsverbeteraar voor alle dieren!

Tomaten

Ook tomaten bevatten veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, B-vitamines en kalium. Daarnaast zit er een stofje in (lycopeen, dat ook in andere groenten en fruit voor komt) dat kankerwerend werkt en de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

De lekkerste en gezondste natuurlijke voeding voor je dier en ook nog bijdragen aan andere goede dierendoelen? 

Check onze webshop: shop.beestenplein.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen