10 redenen waarom cavia's echt iets voor jou zijn (of niet)

10 redenen waarom cavia's echt iets voor jou zijn (of niet)

Cavia's zijn kei leuk. Tenminste, dat vind ik. Passen ze ook bij jou? Check het aan de hand van deze lijst:

1. Je houdt van haren en zaagsel op je kleren. En in je huis.

Want cavia's moeten regelmatig opgepakt worden en dat kan niet zonder troep achter te laten. Gelukkig ben je gek op poetsen en wassen.

2. Je houdt van poep

Cavia's poepen de hele dag door. Overal. Een wc-hoekje net als bij konijnen? Vergeet het maar. Cavia's zijn viezeriken en daar zijn ze trots op.

3. Je houdt van nog meer poep

Zo'n 150 drolletjes per dag. Dus ze waren nog niet klaar.

4. Je wordt graag ondergeplast door cavia's

Zet je ze vijf minuten op schoot en ze moeten al laten zien dat ze niet alleen enorm veel poepen maar ook heel veel plassen. Dacht je zo slim te zijn om er een handdoek onder te leggen? Dan wachten ze wel tot ze net over het randje kunnen gaan hangen. Of ze plassen er gewoon dwars doorheen.

Gelukkig hield je van wassen.

5. Je hebt graag een wandelende GFT-bak

Super handig zo'n stel cavia's: bijna al het snij-afval van je groente en fruit kan je bij ze dumpen en het is in een oogwenk verdwenen. Als je zelf supergezond leeft zul je bijna nooit nog speciaal voor je cavia's groenvoer hoeven kopen.

Ohja, het zijn ook uitstekende grasmaaiers.

6. Je hebt iets nodig dat wel blij wordt als je er kirrend tegen praat

Want cavia's herkennen heus wel de stem van hun baasje en vinden het vaak heel fijn om die te horen (al wordt er dan wel van je verlangd dat er eten volgt).

7. Je hebt iets nodig dat je elke dag kan verzorgen

Misschien heb je nog niet genoeg kinderen, of zijn ze allemaal het huis uit, of heb je helemaal geen kinderen. Cavia's laten zich met alle liefde bemoederen. Wel blijven voeren aub.

8. Je houdt van dubbele signalen

Ze zijn superblij dat je er bent, maar als het erop aan komt rennen ze weg alsof ze vermoord gaan worden. Net vrouwen met hun tegenstrijdige gedrag.

9. Je wordt niet graag gebeten door hetgene dat je zoveel liefde probeert te geven

Als je ooit een hamster gehad hebt weet je precies wat ik bedoel.

10. Je vindt dit ONWEERSTAANBAAR

Cavia-mondjes are the best


Over de schrijver
Corine Boonen
Door

Corine Boonen

op 28 May 2018

Ik heb 2 beertjes, ze zijn nu 2 jaar, maar heb eigenlijk mijn hele leven al cavia's, geweldige beestjes!

Jehanne
Door

Jehanne

op 28 May 2018

Ik heb op mijn 18e mijn eerste cavia gekocht. Nu ben ik 61 en ik heb er nu zes. Ze hebben per stel een nachthok op pootjes buiten en kunnen zo via een trapje naar buiten lopen in het gras. Wel een hekwerk er om heen en gaas er overheen. Zo kunnen er geen honden, katten en grote vogels bij. Niks geen last dus van poep, plas en haren. In oktober gaan ze weer voor een halfjaar naar binnen in de caviaflat. Nog steeds fan van deze lieve, wat schuchtere beestjes.

Stefanie
Door

Stefanie

op 28 May 2018

Ik heb een beertje en vier vrouwen. Al ruim 8 jaar heb ik cavia's. Altijd iets te beleven bij mijn schatjes. Zij horen ook precies of in de ochtend mijn wekker af gaat of die van mijn man. Zij piepen meteen want ze weten dat mijn eerste gang in de ochtend naar hun toe is en natuurlijk heb ik altijd iets lekkers erbij. Ik kan niet meer zonder het zijn zo leuke en grappige beestjes 😊

kiki
Door

kiki

op 16 Oct 2018

dit is gewoon klink klare onzin

admin
Door

admin

op 16 Oct 2018

Bedankt voor je reactie :) het artikel is bedoeld als knipoog naar wat typisch cavia is. En veel caviabaasjes zullen beamen dat er wél een kern van waarheid in zit :D

Reactie plaatsen