• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Over ons

Over hoe het groeide

In 2011 is Beestenplein officieel opgericht. Maar eigenlijk bestaat het al véél langer. Het begon ooit vroeger met een hondje, twee cavia’s en twee vogels en een klein meisje dat dierenarts wilde worden. Want dan kan je dieren beter maken. 

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Ik werd geen dierenarts, maar volgde opleidingen die je nodig hebt om te voorkomen dat dieren ziek worden, om te zorgen dat ze een fijn en gezond leven hebben. De huisdierenstapel is inmiddels ook flink gegroeid tot vier hondenkinders, wat konijnen, een kat en een hele opvang vol cavia’s. 

Over wat we willen bereiken

Inmiddels draagt Beestenplein op vele manieren bij aan het welzijn van vele huisdieren en proberen we mensen zoveel mogelijk van hen te laten genieten. We hopen dat we dat voor nog veel meer dieren mogen doen. Dat is ons doel.

Want hoewel we gelukkig heel veel huisdieren tegenkomen die een geweldig leven hebben bij hun gezin zijn er ook nog heel veel dieren die niet zoveel geluk hadden. Cavia’s of konijnen die in een veel te kleine kooi of alleen gehouden worden, terwijl het groepsdieren zijn waarvoor een maatje onmisbaar is. Dieren die verkeerde voeding krijgen, honden die niet genoeg uitgedaagd worden of totaal niet begrepen worden door hun baasjes. In onze opvang worden jaarlijks talloze cavia’s gebracht die gewoon als speelgoed voor de kinderen dienden. Is het niet leuk meer, dan moet het weer weg.

Wij zijn van mening dat je ieder dier tegemoet moet komen in zijn levensbehoeftes. Gedragsbehoeftes zijn daarin een essentieel en vaak vergeten onderdeel. En aangezien ieder dier een individu is met een geheel eigen karakter zijn wij het verplicht aan onze dieren om ze hierin te ondersteunen. Huisdieren hebben er immers niet zelf voor gekozen om in gevangenschap bij ons te leven en daarmee zijn zij volledig afhankelijk van onze goede zorg.

Als wij ons best doen om onze dieren zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen zal je ervaren dat we ze veel beter gaan begrijpen, waarderen en respecteren voor wie ze zijn. En zo beleven we veel meer plezier aan ze.

Over hoe we dat gaan bereiken 

Hoe helpen wij dan? Onder andere door NATUURLIJKE EN GEZONDE VOEDING aan te bieden. Voeding die daadwerkelijk een bijdrage levert aan de gezondheid van dieren in plaats van alleen maar lekker en misschien niet bepaald gezond of zelfs ongezond te zijn. Wij geven gratis voedingsadvies.

Ook werken we hard aan het VERGROTEN VAN KENNIS bij huisdierenbaasjes. Want voor een goed begrip van wat je dier nodig heeft is kennis essentieel. Op deze website vind je gratis allerlei artikelen over huisdieren. We geven workshops en lezingen over verschillende huisdieronderwerpen. In onze online leeromgeving kenniscentrum.beestenplein.nl en in onze Pootjes Podcast (op Spotify en Youtube) vind je ook een schat aan informatie!

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om huisdieren te houden. Maar wij vinden dat iederéén de mogelijkheid moet hebben om in contact te komen met huisdieren om hun gezelschap te ervaren. Daarom komen wij op bezoek met de AAI- EN KNUFFELPLOEG. Zo kunnen ook bijvoorbeeld mensen in verzorgingstehuizen genieten van het contact met dieren.

Verder vinden er jaarlijks enkele honderden cavia’s een nieuw gouden mandje bij een nieuw baasje via onze CAVIAOPVANG CAVIAPLEIN (www.caviaplein.nl).  

Dat is het verhaal van ons: Anne, Jean-pierre en Elyn, Lyam en Leya. Maar daarnaast hebben we hulp van vele lieve mensen: familie, vrijwilligers voor de opvang (dat gaat echt niet zonder!) en toffe stagiaires. 

Wat ga jij doen om je huisdieren nog gelukkiger te maken? 

Anne Raats-van den Boogaard

Opleidingen:

Dier- en Veehouderij (HAS Den Bosch)

Animal Sciences (Wageningen Universiteit)

Gecertificeerd voor:

Kynologisch Instructeur (Martin Gaus Academy)

Hoopers Basis Beginners (Nadac Hoopers Nederland)

Reacties zijn gesloten.