4 buiten-uitjes voor tijdens de vakantie

Dit artikel is verschenen in het april-nummer van het E-magazine Beestenplein!

Ga je niet op vakantie tijdens de meivakantie? Fantastisch! Want in je eigen omgeving is er ook genoeg te doen. Zeker met mooi weer is het zonde om de hele dag binnen te blijven. Zo’n uitje is makkelijk te combineren met dieren en natuur.

Dierentuin

Nederland is heel wat mooi dierentuinen rijk. Niet alleen is het een unieke ervaring om wilde dieren van zo dichtbij te mogen ervaren, je leert ook veel over dieren, het milieu en de natuur.


Kinderboerderij

Op een kinderboerderij kun je van heel dichtbij dieren ervaren. Vaak speelt natuureducatie een belangrijke rol, waardoor er ook extra aandacht voor is.

Naar het bos of speelbos

Een tripje naar het bos is altijd mooi. Als je goed kijkt kom je onderweg van alles tegen om van te leren. Met mooi weer nog even een terrasje in de buurt en je uitje is helemaal compleet.


Natuurmuseum

Meestal zijn natuurmusea niet buiten, maar er valt hier een hoop te leren over dieren en de natuur. Met de museumkaart zijn de meeste natuurmusea gratis toegankelijk.

Door lid te worden van het E-magazine Beestenplein lees je iedere week nieuwe artikelen over dieren en natuur en krijg je gratis toegang tot de KIDS-edities. Daarnaast help je ons andere goede dierendoelen te helpen, onze eigen caviaopvang Caviaplein te onderhouden en ons welzijnscentrum te laten groeien. Zo kunnen we samen nog meer dieren helpen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen