E-learning

Meer leren en lezen over dieren!

In onze online leeromgeving vind je cursussen, e-books en meer om je kennis te verbeteren. Zo kun je nog beter en met nog meer plezier voor je dieren zorgen.

Een deel van de inhoud is voor iedereen gratis toegankelijk, neem dus snel een kijkje! 

bekijk het aanbod
cavia met boeken

Onze E-cursussen

Kindercursus 

Cavia's houden


Weet jij wat cavia’s allemaal nodig hebben om een fijn leven te hebben bij ons? Alles wat je echt moet weten over deze leuke en gezellige dieren leer je in deze gratis cursus!beestenplein

Cursus

Het fenomeen dat cavia heet


De basis voor iedereen die al cavia’s heeft of overweegt om cavia’s te gaan houden! Maak kennis met deze leuke dieren en alles wat erbij komt kijken om ze een fijn leven te geven. En natuurlijk hoe je zelf ook extra veel plezier aan je dieren kunt beleven!


Onze E-cursussen

Cursus

Sloopspeelgoed en ander vermaak


In deze cursus leer je hoe je heel eenvoudig superleuk en verantwoord sloopspeelgoed maakt voor je knaagdieren en konijnen! We kijken wat voor materiaal geschikt is en hoe je zelf leuke speeltjes en andere leuke uitdagingen maakt. Heb je een hardcore sloopkonijn of knager of ben je gewoon op zoek naar wat extra uitdaging voor je dier? Dan is deze cursus een must!
beestenplein

Cursus

Kruiden voor cavia's en konijnen

Maak kennis met de praktische kant van kruiden en andere belangrijke voedermiddelen. In deze cursus leer je de belangrijkste principes over voeding, de eigenschappen van meer dan twintig verschillende grondstoffen en hoe je daarmee zelf aan de slag kunt om je dieren van nog betere voeding te voorzien!

Onze E-books

beestenplein

E-book

Welk huisdier past bij mij?

Dit gratis e-book is bedoeld om je inzicht te geven over de behoeftes en leefgewoontes van de meest voorkomende huisdiersoorten. Wat hebben ze nodig? Wat kun je ongeveer verwachten? Iedere module kun je afsluiten met een leuke quiz!

E-magazine Beestenplein

E-magazine Beestenplein

Welke fantastische dingen kun je maken voor je huisdieren? Wat zijn leuke uitstapjes? Wat voor mooie verhalen hebben andere dierenliefhebbers te delen? En welke leuke dingen hebben we deze keer weer verzonnen voor kinderen om met de natuur en dieren aan de slag te gaan?
 Iedere week nieuwe content en onbeperkt toegang tot alle eerdere nummers!
 Daarnaast zorgt jouw lidmaatschap ervoor dat we onze opvang kunnen onderhouden én andere goede dierendoelen kunnen blijven steunen.