Honden

We zijn onze website aan het updaten, daardoor is een deel van de informatie even niet beschikbaar. Uiteraard wordt alles zsm bijgewerkt!

Als u een hond uitkiest, is het dus belangrijk dat die eigenschappen bij u passen. Ook moet u enige kennis hebben over hondengedrag, zodat u begrijpt waarom een hond in een bepaalde situatie op een bepaalde manier reageert. Daarover zijn namelijk veel misverstanden, vooral met betrekking tot probleemgedrag.Naast een goede verzorging en voeding zijn de volgende zaken van belang om een hond tegemoet te komen in zijn natuurlijke gedrag:

  • Sociaal contact: honden zijn echte groepsdieren, die behoefte hebben aan contact met soortgenoten en/of mensen. Een hond die dit niet krijgt, mist dus iets essentieels.
  • Uitdaging: honden zijn intelligente dieren, die behoefte hebben aan uitdagingen. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe oefeningen en kunstjes aan de hond te leren, hem speelgoed te geven en op verschillende plaatsen met hem te gaan wandelen. Het is bewezen dat pups die weinig geestelijke uitdaging hebben gehad, als volwassen hond minder slim zijn.
  • Beweging: wolven hebben een groot uithoudingsvermogen. Omdat onze honden ontstaan zijn uit de wolf, hebben ze nog steeds een grote behoefte om te bewegen.

Reageren is niet mogelijk