Bijzondere beesten en baasjes aflevering 1: damesgroep 2 in onze caviaopvang

In de eerste aflevering een filmpje van onze filmreeks Bijzondere beesten en baasjes: en kijkje in damesgroep 2 in onze opvang! Sinds enige tijd hebben we een tweede damesgroep in onze caviaopvang Caviaplein. Graag stel ik de huidige bewoners aan jullie voor: Chester, Pippa, Fenn, Vlokje, Nanni en Lady!

Continue reading

Vraag: mijn cavia leeft al zijn hele leven alleen. Heeft het nog wel zin om hem een maatje te geven?

Jazeker! Hoe veel aandacht wij een cavia ook geven, wij kunnen een soortgenoot niet vervangen. Wij spreken immers geen cavia-taal en wij zitten niet 24 uur per dag bij hem in de kooi.  Het maakt niet uit hoe oud een cavia al is, hij of zij zal altijd gebaat zijn bij een soortgenootje dat bij hem/haar past. Denk je dat je cavia niks mist omdat hij zo tevreden oogt? Meestal zie je verschil wanneer hij een vriendje krijgt, pas dan zie je wat er ontbrak. Wel is het belangrijk dat het soortgenootje bij het karakter van je cavia past. Hiervoor kan je het beste naar een goede opvang gaan met verstand van cavia’s.

Dierendag met de aai- en knuffelploeg

In de aanloop van 4 oktober verschijnen er weer verschillende dierendagacties op mijn facebook-tijdlijn. Op dierendag zelf wordt hij overspoeld met foto’s van de meest liefhebbende baasjes die er trots bij vermelden dat het elke dag dierendag is. Er zijn ook mensen die graag dierendag met hun dier zouden willen…

Continue reading