• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Aai- en knuffelploeg

Kijken, aaien, knuffelen, ….. genieten van huisdieren!

Voor wie?
De doelstelling van Beestenplein is een bijdrage te leveren aan het welzijn van huisdieren en hun eigenaren meer te laten genieten van hun huisdieren. Maar wij vinden ook dat IEDEREEN de mogelijkheid moet hebben om in contact te komen met huisdieren om hun gezelschap te ervaren.

Het aaien van dieren heeft kalmerende en positieve effecten op mensen. Ze oordelen niet, zoals mensen vaak wel doen, zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten. Daarnaast kunnen dieren positieve effecten hebben op volwassenen en kinderen met gedragsstoornissen.
Uiteraard kunnen we dit ook in een educatief jasje presenteren voor kinderdagverblijven, schoolklassen of andere groepen die graag iets meer over dieren willen leren.
Onze Aai- en Knuffelploeg kan dus voor bijna iedereen iets moois doen: voor ouderen in een verzorgingstehuis, voor kinderen op een kinderdagverblijf, voor gehandicapten mensen, voor een schoolklas, …

Meer over gastlessen, workshops en lezingen op maat lees je hier

Werkwijze en activiteiten
Ieder bezoek is weer anders en dus ook de wensen van de mensen. Hoe zij van de dieren willen genieten mogen ze dus ook zelf bepalen. Er wordt dus niet gedwongen om een dier te aaien of op schoot te houden als iemand dat niet wilt.
Voor het bezoek stemmen we af wat het doel is, welke diersoorten er meegaan en welke eventueel andere wensen er nog zijn.

Tijdens een bezoek brengen we eerst de dieren binnen in hun vervoersmandjes. Vervolgens mogen ze wennen aan de omgeving en vertellen wij wat meer over de dieren en over het doel van het bezoek. Daarna gaan we rond met de dieren en spelen we in op de wensen van de aanwezigen. We kunnen bijvoorbeeld dieren op tafel of op schoot zetten om te aaien, of ze juist in de ren laten om naar te kijken.

Lees en bekijk hier een aantal van onze bezoek-verslagen:

Op bezoek in de klas

Een gastles op het Koning Willem I College

Een warm welkom voor onze knuffelploeg

Welke huisdieren?
Elk bezoek is anders en al onze dieren gelukkig ook. Wij kiezen de dieren die meegaan dan ook zorgvuldig uit, zodat hun unieke eigenschappen aansluiten bij de doelgroep en natuurlijk het doel van het bezoek. Voor een knuffeluurtje bij ouderen zijn immers hele andere eigenschappen belangrijk dan voor een educatief bezoek aan een schoolklas. Meestal nemen we een of meerdere honden, een aantal cavia’s en kippen mee.
Wij stemmen van tevoren af welke dierensoorten er meegebracht worden.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de duur, locatie en eventuele specifieke wensen van het bezoek. Informeer van tevoren om een offerte te ontvangen.

AANMELDEN
Stuur ons een e-mail om een aanmeldformulier te ontvangen: info@beestenplein.nl.

Voorwaarden
Wij hanteren niet veel voorwaarden aan ons bezoek, maar vinden het belangrijk dat er met de volgende zaken rekening gehouden wordt:
Te allen tijde dient er RESPECTVOL omgegaan te worden met de dieren. Dat betekent dat er rekening gehouden dient te worden met het natuurlijke gedrag van dieren en het feit dat het levende wezens zijn die ook als zodoende behandeld dienen te worden.
De mensen of kinderen dienen affiniteit met dieren te hebben, geen allergieën en geen angsten.
Een bezoek is op eigen risico, Beestenplein is niet verantwoordelijk voor schade die door een bezoek ontstaat. Houd er ook rekening mee dat dieren rommel kunnen maken en dat ze haren achterlaten op uw kleding.
Als de temperaturen te hoog of te laat zijn kunnen we genoodzaakt zijn om een bezoek korter te maken of af te zeggen. De dieren kunnen dan namelijk last krijgen van te grote temperatuurschommelingen en ziek worden. Wij nemen in zo’n geval uiterlijk de dag van tevoren contact met u op.

Reacties zijn gesloten.