• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

In de picture: Pammy Piraatje

Deze keer vertel ik jullie graag wat meer over onze eigen Pammy, ook wel Pammy Piraatje genoemd. 23 juni werd Pammy geboren in onze opvang. Haar moeder was met nog 2 dames en 2 heren gebracht omdat het allemaal een beetje uit de hand liep. Na een oepsnest waren twee beertjes niet gescheiden van de zeugjes en daar hadden ze gebruik van gemaakt. Pammy was daar onder andere het resultaat van, samen met haar twee zusjes. De eerste vier weken werden de kleintjes door de vrijwilligers en stagiaires veel opgepakt en geknuffeld en daardoor bleek al snel dat Pammy helemaal niet bang was en een heerlijk karakter had. En iedereen die op bezoek kwam en het nestjes zag vond het zwarte streepje over haar oog wel erg grappig. Wij ook!

Eigenlijk zou Pammy net als haar zusjes en moeder gewoon verhuizen naar een fijn baasje. Maar soms heb je wel eens van die cavia’s dat je denkt “ja dat is er eentje die lekker blijft!”. En toen haar zusjes na ruim vier weken weg gingen verhuisde zij naar onze groep met cavia’s van de Aai- en Knuffelploeg. Kleine Pammy zou hopelijk een geweldige aanwinst worden en veel ouderen blij maken met haar aanwezigheid tijdens bezoeken die we afleggen naar verzorgingstehuizen. Toen ze eenmaal groot genoeg was om niet meer door de tralies te passen (het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze aan de wandel gaat buiten de ren als we op bezoek gaan) ging ze voor het eerst mee. Meestal nemen we een nieuw lid van de aai- en knuffelploeg eerst een paar keer mee om te wennen voor ze op schoot gaan, maar Pammy vond het allemaal wel zo prima dat ze tijdens haar eerste bezoek meteen even kon genieten van een heerlijke kroelbeurt. Inmiddels gaat ze al een maandje of drie mee en ze geniet zichtbaar van al die knuffels op schoot. Zodra ze in het mandje gezet wordt gaat ze vaak lekker op haar zij liggen, zodat de mensen haar daar eens lekker kunnen aaien. Voor haar leeftijd is ze extreem rustig, meestal hebben puber-cavia’s wel iets beters te doen dan stil op schoot te liggen (en dat is natuurlijk heel begrijpelijk!).

Ook in de damesgroep gaat het erg goed met Pammy. Ze is heel vriendelijk naar de andere dames en doet graag mee met de rest. Inmiddels heeft ze ook een grappig rokje van langer haar over haar lijfje. We moeten haar dus regelmatig even een beetje bijknippen, maar ook dat vindt ze gelukkig helemaal geen probleem. Pammy Piraatje is voor ons dus echt een gouden meisje, waarvan wij en nog veel ouderen heel veel gaan genieten! 

Geef een reactie