Kerstactie 2018: welke opvang gun jij een extra mooie kerst?

Vrijwilligers en medewerkers van goede dierendoelen zetten zich het hele jaar in om het de dieren waarvoor ze zorgen zo fijn mogelijk te maken. Kerstmis is dan toch de mooiste gelegenheid om nog een prachtig cadeau te geven? 

Hoe werkt het?

Vanaf 16 november kan je in de shop een speciale kerstafdeling vinden. Hier kan je niet alleen lekkers en leuke cadeau’s voor je eigen huisdieren vinden, maar dus ook kerstpakketten en cadeautjes voor ieder budget voor de deelnemende opvangen. De artikelen die hierin zitten zijn door de deelnemende doelen zelf uitgezocht en dus helemaal naar hun wens!

Tussen kerst en nieuwjaar zorgen wij dat alle cadeaus bezorgd worden bij de goede doelen!

Dierendoelen aanmelden

Ken jij een goed dierendoel dat heel blij wordt van extra kerstcadeaus? 

Stuur ons in een e-mail (info@beestenplein.nl) door welk doel dat is en waarom, dan kijken we hoe we ze kunnen helpen.

Insturen kan tot 23 november! 

Deelnemende opvangen

Cavia’s

 • Caviarusthuis De Caviamand
 • Caviarusthuis Villa Piepmuis
 • Caviaparadijs Hemel op Aarde
 • Stichting Cavia Nijkerk

Konijnen

 • Stg Konijnenopvang Lapina
 • Stg Konijnenopvang K’nijn en Ko
 • Stg de Konijnenherberg

Honden

Nog geen! 

Katten

 • Stichting Poezenbende uit Veldhoven

Caviarusthuis De Caviamand

In de zomer van 2014 kreeg ik telefoontje van een goede vriendin, Zei vertelde dat ze een cavia onder de schuur gevonden had. Er waren eerder die dag 2 Cavia’s gedumpt door kinderen. Helaas was de ene al overleden. De ander die wij Kuif noemen was onder haar schuur gekropen en gevonden door haar vriendelijke hond. Gelijk smolt mijn hart. Als dieren liefhebber nam ik Kuif in huis. En kocht een maatje voor hem genaamd Stekel. Ik ging rond kijken op internet en las het ene verdrietige verhaal na de andere. En besloot toen zelf een klein opvang te beginnen. Voor mensen die met een goede reden een nieuw huisje zochten voor hun cavia.  Al snel had ik vele Cavia’s met en zonder problemen in de opvang. Op een dag kwam er een jongetje zijn Knabbel brengen een oud meisje die al haar hele leven alleen had gezeten. Toen ik zag hoe zij op fleurde in een groep meisjes. En lekker cavia kon zijn. Lekker scharellen en zich vol kon stoppen met groenten en daarna een tukje kon doen tegen andere meisje aan. Toen zag ik daarin een ander soort opvang. En heb ik de naam veranderd naar rusthuis voor oudere Cavia’s. Naast de opvang probeer ik mensen mee te geven hoe je met een cavia om moet gaan. Ik bemiddel voor een nieuwe plekje mocht ik zelf geen plek hebben. En werk samen  met andere cavia/konijn opvangen. Ik heb niet alleen oudere Cavia’s de leeftijd verschild tussen de 3 en 9 jaar in. Allemaal hebben ze hun eigen karakter, Voeding behoefte of gezondheid problemen.  Maar geniet elke dag van deze schatjes. En hoop nog vele cavia’s een goed leven te kunnen geven.

Caviarusthuis Villa Piepmuis

Villa Piepmuis is een cavia rusthuis waar oude, verwaarloosde cavia’s wonen die uit een opvang komen. Ze genieten hier van rust, ruimte, aandacht en eten!

Stichting Cavia Nijkerk

Hallo, wij zijn Katja en Eva Schimmel, moeder en dochter, die dol zijn op cavia’s. Wij wilden een aantal nieuwe cavia’s in onze hokken, waren bezig om te kijken of we misschien konden gaan fokken… en kwamen via via terecht bij Stichting Cavia Bakkeveen. Daar zagen wij dat er wel 600 caviaatjes liefdevol worden opgevangen (en dat was alleen al in Drenthe!).  Bij Stichting Cavia worden cavia´s opgevangen die zijn gefokt voor de lol of voor slangenvoer (ja écht!), waar geen tijd meer voor is en/of die verwaarloosd zijn. Zij zoeken allemaal een nieuw liefdevol huisje. Op het moment dat we zoveel caviaatjes bij elkaar zagen, ging bij ons de knop om: we gaan níet fokken maar willen wel een opvang/herplaatsingshuis worden in het midden van het land.

Wij zijn begonnen met een groep van 6 eigen cavia’s en daar zijn in de loop van de maanden heel wat caviaatjes bijgekomen. Caviaatjes die om wat voor reden dan ook bij ons gebracht zijn en die op zoek zijn naar een nieuw huisje. 

Caviaparadijs Hemel op Aarde

Caviaparadijs Hemel op Aarde is eigenlijk begonnen als een opvang, dus als het mogelijk was werden de caafjes herplaatst, maar er waren altijd wel caafjes die niet herplaatst konden worden door ziekte,leeftijd of een naar verleden en zo heb je snel al veel blijvertjes waar vaak ook meer zorg naar uit gaat..Er wonen hier dus momenteel eigenlijk alleen nog blijvertjes..Er is een buitengroep met 1 castraat en 9 dametjes, en binnen wonen nog 6 caafjes o.a skinnys, en een Lethal dametje ( zij is o.a blind en doof).

Konijnenopvang Lapina

Lapina heeft als doel een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van konijnen. 

Stichting Konijnenopvang Lapina te Andel vangt gedumpte konijnen op die door de dierenambulance worden binnengebracht (wij nemen geen konijnen voor afstand aan ivm de beperkte ruimte) en geeft hen de nodige, al dan niet medische, zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. 

Konijnenopvang K'Nijn & Ko

Konijnenopvang K’nijn & Ko is in 2016 opgestart door de sluiting van een andere Konijnenopvang. Een groep vrijwilligers zijn samen gekomen en wisten dat het grote gat wat de opvang achterliet gevuld moest worden en zo hebben zij Stichting Konijnenopvang K’nijn & Ko gestart. Samen met de steun van diverse sponsoren. Ondertussen zijn we weer 2 jaar verder en zijn er zo’n 1200 konijnen door de deur gekomen en weer uitgeplaatst samen met een konijnenmaatje. Wij doen graag mee met de kerst actie van beestenplein om onze konijnen die er nu zitten eens goed te verwennen deze kerst. Want ook met kerst is het goed om te denken aan al deze lieve beestjes die misschien anders niet zo goed terecht waren gekomen als nu <3. 

Konijnenopvang de Konijnenherberg

Bij de Konijnenherberg kunt u terecht als u een konijn wil adopteren, als u een konijn wil afstaan of als u vakantie- opvang zoekt voor uw konijn of cavia. Met zo’n 20 jaar ervaring met konijnen is uw dier hier in goede handen. Ik sta garant voor een goede omgang met uw dier(en), kundig advies en zorgeloze vakanties! 

Stichting Poezenbende

Hallo, wij zijn Nathalie en Mike en wij zijn de oprichters van Stichting Poezenbende. Wij hebben onze stichting opgericht nadat we al ruim 2 jaar zwerfkatten verzorgden in de gemeente Veldhoven en helaas geen hulp konden vinden voor deze dieren. Steeds werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Toch hadden wij ontzettend met deze zwerfkatten te doen en al helemaal in de winter. Door weer en wind moeten zij hun voedsel en water zien te vinden. Vlooien, wormen en andere parasieten waar katten met een zwakkere weerstand erge gezondheidsproblemen door kunnen krijgen. Nooit eens een aai of fijne kriebel over hun kopjes. Dat moest anders kunnen vonden wij!

Sinds 14 Augustus 2015 zijn wij een officiële stichting, die zich inzet voor deze katten. We voeren ze waar nodig bij. Proberen ze te ontwormen en ontvlooien. Waar mogelijk proberen we ze te socialiseren en zodra dat lukt proberen we voor sommigen een gouden mandje te vinden. Ook het castreren en steriliseren van de zwerfkatten vinden we ERG belangrijk! Zo breidt de zwerfpopulatie niet nog verder uit en ga je inteelt tegen. Daarnaast heb je geen geluidsoverlast meer van krolse poezen en vechtende katers. Hierdoor lopen de katers ook minder verwondingen op. Een ander voordeel is dat de katers bijna niet meer “sproeien”, wat ook minder overlast geeft. We vangen kittens met of zonder moederpoes op om vervolgens voor hen een goed huisje te kunnen vinden.

Inmiddels verblijven er permanent ook een aantal katten bij ons met chronische ziekten, aandoeningen of katten die te schuw en eenkennig zijn om elders te plaatsen.

Wij werken samen met vrijwilligers en gastgezinnen. Hier zijn we erg blij mee, maar we kunnen er ook nog altijd meer gebruiken. We zijn een non-profit stichting die afhankelijk is van giften en donaties om ons werk te kunnen voortzetten. Mocht je meer willen weten over onze Stichting, neem dan gerust eens een kijkje op onze facebookpagina: Stichting Poezenbende.

10 reacties:

 1. Stichting cavia opvang Nijkerk!!

 2. Zie boven. Stichting Cavia opvang Nijkerk!

 3. Stichting Cavia opvang Nijkerk

 4. Zekers caviaopvang nijkerk. Is ze absoluut gegunt.

 5. Stichting caviaopvang nijkerk!

 6. Vakantieopvang ’t Tuinhuisje in Haaren

 7. Cavia opvang Love & Care in Nieuwegein. Zij vangen zoveel cavia’s op.

Geef een reactie