• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Een warm welkom voor de knuffelploeg

Het was wel heel erg warm vandaag. Maar ook dan moet er gewerkt worden! En aangezien we vandaag een bezoek aan een verzorgingstehuis gepland hadden zijn we met de Aai- en knuffelploeg op pad geweest. De kippen heb ik uit voorzorg thuis gelaten, want die hebben het heel snel warm. Een bezoek moet ten slotte niet ten koste van de dieren gaan.

Gelukkig blijven er dan nog genoeg leuke dieren over die wel mee konden: twee honden en vier cavia’s deze keer. 

Noa is altijd de ster van de show. Dat weet ze en ze laat zich een uur lang lekker aaien en verwennen. 

Ook Yazoo was mee. Ik vind het erg leuk om te zien dat ze echt haar best doet om geaaid te worden op een vriendelijke manier. Bij elk bezoek zie je haar meer ervaring opdoen en ze vindt het echt leuk!

Noa en Yazoo gingen regelmatig even lekker op de koude tegelvloer liggen en waren voorzien van een vers bakje water. En zelfs dat plakweer weerhield de dames er niet van om nog eens lekker tegen de bewoners te gaan zitten plakken voor een flinke kroelbeurt.

Wat echt heel mooi is: een meneer wordt altijd helemaal blij als hij Noa ziet. Ze zit dan ook het grootste deel van het knuffeluurtje daar en luistert geduldig naar de verhalen die hij aan haar vertelt, de plannen die hij heeft en wat voor mooie hond ze is. Yazoo mag tussendoor ook even, maar daarna is Noa weer aan de beurt.  

Ondertussen zit cavia Loesje lekker op een mandje op de tafel. Op schoot zitten is te warm met dit weer en we moeten goed in de gaten houden of de cavia’s geen last krijgen van de hitte. Loesje had een lekker stukje paprika gekregen. Had. 

Tot Beau er even naast geparkeerd werd. Haar neus ging de lucht in en hup, weg paprika. Gelukkig hadden we nog meer bij. 

Jolie mocht vandaag ook mee. Ook zij is inmiddels heel rustig op het mandje en helemaal op haar gemak. Pippa was voor de eerste keer mee. Ze hoefde niet op een mandje te zitten, maar moet eerst wennen aan het reizen en het bezoek zelf. Ze vond het een beetje spannend, dus had ze een hele strategische plek uitgezocht vanwaar ze veilig de boel kon bekijken. Dat het daar een beetje warm was, ach dat deed haar niet zoveel.

Na een uur werd het een beetje warm voor de cavia’s. De honden lagen inmiddels al lekker languit op de vloer. Tijd om te gaan. Gelukkig heeft de auto airco! 

Geef een reactie