Een heerlijk knuffelbezoek

Gisteren hebben we een wat langer bezoek gebracht aan een zorginstelling in Dongen. Meestal bezoeken we dan twee afdelingen na elkaar (meer kan niet voor de dieren, dan zijn ze het “beu”), maar omdat het zo’n heerlijk weer was hebben we er één lang bezoek van gemaakt. De bewoners zaten namelijk binnen met aangrenzend de mogelijkheid om lekker buiten te zitten. Prima oplossing! 

We hadden de kipjes Punky en Plumeau bij, die hoefden behalve wat rond te scharrelen en bekeken te worden niet veel te doen. 

Ook hadden we Noa en Yazoo bij. Zij namen het er weer lekker van met al die aandacht en zijn nog mee geweest voor een blokje om in de grote aangrenzende tuin. Toen ze een beetje verzadigd raakten van al dat geaai besloot Noa lekker bij de mensen onder tafel te gaan liggen. Yazoo verkoos de felle zon boven de schaduw en ging midden op het terras liggen.

En natuurlijk waren er ook een stel cavia’s mee op pad. Jolie, Loesje en Beau mochten lekker knuffelen. En daarnaast was Pippa mee om te wennen, evenals de nieuweling waar ik gisteren al over vertelde: de kleine Wolleke. Zij stal de show met haar stoere maar knuffelige karakter. En ze is slechts tien weken oud! De bewoners konden het niet geloven, want ze was al best groot. En wollig. Hoe ze heette? Wolleke. Ja dat paste wel bij haar. En ze was ook erg lief. En zacht. Het is mooi om mee te maken wat zo’n kleine cavia losmaakt in sommige mensen.

Een mevrouw die glunderend de verzorgers toeroept “kan dan! Kijk dan wat een lieverd!”. Iemand die voor zich uit zit te staren en een grote glimlach op haar gezicht krijgt omdat er een cavia op haar schoot gezet wordt. Iemand hoeft echt geen beest op schoot. Maar ernaar kijken is wel leuk. Of het hondje nog even bij haar komt zitten, want vroeger hadden ze er ook eentje die heel oud geworden was. Hoe heet de hond? Hoe oud is hij? Hij bijt toch niet he? 

Helaas. Het is weer tijd om te gaan. Maar gelukkig komen we snel weer een keer op bezoek met de beestenbende!

(het verhaal van Wolleke kan je hier lezen!)

Eén reactie:

  1. Bewoners hebben weer genoten van het knuffelbezoek. Tot de volgende keer weer

Geef een reactie