• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Een hand koekjes en een hoop kunstjes

Elke dag iets doen wat je hond uitdaagt een beetje na te denken. En samen bezig te zijn. Daar hoef je heus niet elke dag voor naar een cursus en het hoeft echt niet lang te duren. 

Ik probeer minstens één keer per dag, maar geregeld ook vaker, even tussendoor wat leuks te doen: ik pak een aantal brokjes. Vandaag waren dat er bijvoorbeeld 25. En dan ga ik 25 oefeningetjes doen. Dat hoeven niet 25 verschillende te zijn hoor! Gewoon wat leuke en simpele dingen die de hond al goed beheerst, zoals pootjes geven, zitten, liggen, op de bank springen (aangezien ze dat toch mogen bij ons), rondjes draaien etc. Doodsimpel. En het resultaat: een hele blije hond die samen iets met zijn baasje mocht doen. 

Is het slecht weer? Dan doen we dit wat vaker. Of we leren nieuwe kunstjes, zodat we nog meer oefeningen kennen en nog meer leuks kunnen doen!

Geef een reactie