• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Pippa blijft bij ons wonen!

Wat een heerlijk koppie he? 

Dit is Pippa. Pippa is een tijdje geleden bij ons gekomen, samen met een beertje. En, niet heel verrassend, een nestje. Hun oude eigenaren wilden twee beertjes, maar Pippa bleek dus een dame te zijn… Helemaal vanuit Den Haag kwam het gezin om het cavia-gezin bij ons te brengen: Papa, mama, 2 zoons en een dochtertje. Al snel werden ze geplaatst in fijne gezinnen. 

Maar Pippa moest blijven. Want omdat haar oude baasjes niet wisten dat ze zwanger was zat papa nog bij haar tot na de bevalling. En dus was de kans groot dat er al nieuwe babies in dat kleine buikje van haar zaten. Pippa mocht in de damesgroep van de opvang vertoeven. Dat vond ze gezellig! En zelf bleek ze ook een ongelooflijk gezellige tante. Ze had zo door waar het eten vandaan kwam en stak haar neusje dan luid piepend in de lucht terwijl ze aangerend kwam. En ze liet zich ook nog eens heel makkelijk aaien en was heel vriendelijk naar de andere bewoonsters.

Na een paar weken werd het buikje van Pippa zo dik dat we haar in een apart verblijf hebben gezet. Daar kon ze dan binnenkort in alle rust bevallen. We hoopten dat dat niet al te lang meer zou duren, want haar omvang was nu zo enorm in verhouding tot haar kleine lijfje dat het bijna zielig werd om naar te kijken.

En daar waren ze dan: vier piepkleine kindjes. Maar wat waren ze gezond! Ze waren net een halve dag oud en stuiterden in het rond, knabbelden aan sprietjes hooi, verstopten zich in de tunneltjes in het hok en natuurlijk dronken ze goed bij mama.

Ze ontwikkelden zich in een paar weken tijd tot vrolijke, gezonde, drukke kleintjes. Klein waren ze nog steeds, want als moeder-cavia tweemaal achter elkaar op zo’n jonge leeftijd een nest moet grootbrengen leveren niet alleen de kleintjes maar ook de babies wat in op groei. Maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ze niet gezond waren. Integendeel: ze blaakten van gezondheid!

Pippa mocht nar het grootbrengen van haar nestje lekker bijkomen. En wegens haar super-karakter besloten we om haar te houden voor bezoeken in bejaardentehuizen en educatieve doeleinden. Het duurde even voordat haar inmiddels smalle lijfje bekomen was van al die babies. En heel groot is ze nooit geworden. Maar een top-prestatie heeft ze wel degelijk geleverd!

Geef een reactie