• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Winters wandelweer in februari

Het is een schitterende dag vandaag: een heerlijk warm zonnetje al voor februari en geen wolkje aan de lucht. De wind is alleen echt vreselijk koud. De honden hebben daar geen boodschap aan. Die willen gewoon lekker wat doen buiten. Wandelen, rennen, trainen of lekker snuffelen. 

Tegen het einde van de middag kunnen ze hun lol op: ze mogen mee naar het bos voor een lekkere lange wandeling. Huis Ter Heide is een natuurgebied dichtbij Dongen, net boven Tilburg. Het is behoorlijk groot en je kan er heel fijn wandelen. En wat ik ook niet heel vervelend vind: meestal is het er niet druk en kom je er maar een enkeling tegen. 

Ik koos voor een route van een kilometer of zes. Eerst een stukje door het bos, dan langs de uitgestrekte vennen af en door een dennenbos weer terug. Nog voor de auto gestopt was wisten de hondjes natuurlijk al lang dat het feest was en Siuwkje kon het weer niet laten om de hele boel bij elkaar te blaffen uit enthousiasme. 

Zodra ze de kans kregen stoven Siuwkje en Koda in volle vaart het uitgestorven bospad over. Yazoo rende in eerste instantie mee maar besefte uiteindelijk dat ze die twee mafkezen toch niet bij kon houden. Dus dan maar lekker overal snuffelen en geurtjes achterlaten tot ze weer binnen een beloopbare afstand kwamen. 

Bij de vennen aangekomen renden ze met drieën de grote open vlakte op en door de randjes van het water. Koda vond het blijkbaar goddelijk om in half bevroren modderpoeltjes te rollen, want daar kreeg hij geen genoeg van. En lekker wildplassen natuurlijk, vast heel tof met zo’n uitzicht. In het water dobberden wat ganzen en hoewel Siuwkje het heel erg leuk had geleken om die weg te jagen dobberden ze niet bepaald onder de indruk een eindje verder het water op en toen waren ze niet interessant meer. 

Al ver voordat ik zelf bij het vlonderpad kwam zag ik Siuwkje er al in volle vaart overheen racen met Koda erachteraan. Eenmaal halverwege keerden ze om en zo ging dat op en neer tot ik ook gearriveerd was met Yazoo. Die besloot dat ze ook mee wilde doen en ze nam haar sluiphouding aan om haar kans af te wachten en ze van dichtbij te bestoken. 

Daarna liepen we verder langs het water af, langs de weides waar nu geen koeien in stonden en uiteindelijk door het dennenbos. De zon begon nu snel onder te gaan, maar gelukkig was het nog steeds licht genoeg. Door de kou was de lucht prachtig blauw, roze en alle kleuren daartussenin. De hondjes waren nog steeds niet moe vonden ze, maar na bijna twee uur wandelen (en voor hen rennen) en foto’s maken vond ik het wel mooi geweest. Tijd om terug naar huis te gaan. 

Geef een reactie