• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

De eerste hoopers-wedstrijd van Siuwkje

Het was een ijskoude zondag en Siuwkje had vandaag haar allereerste wedstrijd Hoopers in Hoogerheide. Daarom had ik haar ingeschreven in de starters-klasse, zodat de rondjes niet te moeilijk zouden zijn. Siuwkje heeft namelijk tijdens agility-wedstrijden laten zien dat ze meestal door de spanning liever als een dolle rondjes over het veld gaat rennen dan dat ze zich drukmaakt over het parcours dat het baasje toevallig wil lopen. Siuwkje liep in de ochtend haar rondjes, Yazoo stond ingeschreven in de Novice-klasse in de middag. 

Wegens de kou kreeg Siuwkje een jasje aan, want als ze in de vrieskou in de auto moet liggen wachten is de kans groot dat ze kou vat. Siuwkjes vacht is namelijk niet zo dik als die van Yazoo, die gewoon een lekker dik kussen had gekregen om zich op te nestelen. Uiteindelijk bleek dit allemaal niet nodig, want de auto kon lekker in het toch al redelijk warme zonnetje staan, waardoor de temperatuur in de auto eigenlijk best wel aangenaam was. Tussen de rondjes door heb ik het jasje wel aangehouden, omdat ze na de inspanning weer stil lag. Better safe than sorry 😉

Lekker op tijd kwamen we aan in de trainingshal. Het was er gezellig druk, vooral niet zo druk dat je helemaal overprikkeld raakt van allemaal blaffende honden in een hal. Het eerste rondje stond al klaar, een rondje numbered hoops. Ik zag al meteen dat de startersklasse misschien nog wel moeilijker zou zijn voor Siuwkje, want de hoops stonden zo dicht op elkaar dat ze niet zo lekker kon rennen (ze is nogal snel). En inderdaad: na de derde hoop vloog ze zo langs de vierde af en keek nog om van “owwww die zag ik niet”. Maar: hoewel ze er nogal wat miste deed ze wel echt haar best. Supergoed van haar! 
Het tweede rondje deed ze foutloos plus een extra tunnel die ze niet had mogen nemen (ofwel een diskwalificatie), dus ik was eigenlijk wel dik tevreden en trots op madame! En ze luisterde zo braaf! 

Het derde rondje was het lijnparcours en dat deed Siuwkje zo snel dat ik niet snel genoeg was waar ik wilde zijn, met als gevolg dat het een beetje in de soep liep. Maar Siuwkje herstelde goed en we maakten er toch nog een leuk rondje van. 

En toen kwam het laatste rondje: het spel. Het was een lijnparcours en aan de opzet te zien zou Siuwkje dit wel een prima rondje vinden: lekker lange lijnen, dus lekker rennen! Ik had verwacht dat ze het korte bochtje bij de laatste ton niet zou nemen en vrolijk dor de start weer terug zou gaan, maar in plaats daarvan kwam ze keurig beheerst het bochtje om, zo naar de finish. Foutloos! Wow! En later bleek dat ze ook nog de snelste was, dus ze kreeg ook nog een eerste prijs voor dit rondje!

Kortom: ik was kei tevreden over die knappe Siuwkje. Ze luisterde, had er veel lol in en als je dan ook nog met een prijsje naar huis gaat is dat extra leuk (ja zoveel prijzen heb ik nog niet gewonnen dus dan is dat erg leuk). 

Daarna was het de beurt aan Yazoo. Ze was al wel een beetje moe van de halve dag mee op pad zijn, maar Yazoo kennende ging ze gewoon weer heel erg haar best doen. We waren de eerste op de startlijst, wat op zich wel makkelijk was. 

De rondjes van Yazoo waren natuurlijk heel wat moeilijker dan die van Siuwkje. Yazoo vindt het juist weer wat moeilijker om verder weg van mij te werken. De rondjes waren erg interessant en leerzaam en het baasje maakte daarbij de nodige fouten 😉 

Na het derde rondje zijn we gestopt, want Yazoo was echt moe na zo’n lange dag en kreeg het niet voor elkaar om op te letten. 

Lekker naar huis.

Eenmaal thuis waren er nog twee hondjes die wat leuks wilden doen, want die hadden natuurlijk nog niet heel veel interessants gezien vandaag. 
Voor Noa had ik een leuke verrassing: morgen kon ze weer mee naar een verpleeghuis om heerlijk geaaid te worden. Maar. Dan moet je wel helemaal schoon zijn! Dus Noa mocht “lekker” in bad.

Daarna mocht Koda mee naar de caviaopvang, want de cavia’s moesten ook nog verzorgd worden vandaag. Die ene straat mocht hij meelopen langs de fiets. Aangezien hij bijna een jaar is gaan we daar langzaam mee beginnen, zodat hij straks heerlijk zijn energie kwijt kan. In de opvang heb ik wat snoepjes voor hem verstopt om te zoeken, want Koda is altijd een beetje onrustig in de opvang. Al die cavia’s en konijnen die niet bij elkaar willen blijven zitten…. dat kan niet volgens hem! 

Geef een reactie