• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Trainingstip: aandacht vragen

Het valt allemaal niet mee als jonge hond: je mag mee naar buiten, je weet al niet goed wat je met jezelf aan moet en dan moet je ook nog luisteren. Lekker belangrijk als er zoveel anders te doen is. 

Het is dan heel verleidelijk om je hond dan de gaan straffen voor het feit dat hij niet luistert, maar veel zin heeft dat niet. Sterker nog: meestal heeft het juist het tegenovergestelde effect.

Wat meestal wel helpt is je hond belonen voor momenten waarop hij wel aandacht heeft. Zo wordt jij als baasje belangrijker en interessanter voor hem dan al die andere dingen die er te doen zijn, zodat je hond er dus veel waarde aan gaat hechten om bij jou te zijn.

Hoe doe je dat: heel eenvoudig. Als je hond heel erg afgeleid is stop je even en zodra hij naar je kijkt beloon je hem (dit kan anders ook gewoon lopend). Maak er een spelletje van, zodat het echt leuk wordt voor je hond om aandacht aan jou te schenken. Later kan je er eventueel een commando aan geven, bijvoorbeeld “let op”. 

Geef een reactie