• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Teamwedstrijd Hoopers

Afgelopen zaterdag werd een teamwedstrijd hoopers georganiseerd door KC Zoys. Samen met drie andere Australian Kelpies was Yazoo ingeschreven in een 100% kelpie-team! De wedstrijd vond plaats in een manege in Woudenberg.

Het was een lange maar gezellige dag. Ik had niet alleen Yazoo bij, ook Siuwkje was mee. Tussendoor mocht zij gezellig mee wandelen en natuurlijk mee de manege in om rond te kijken. Uiteraard was dat, ondanks dat ze vandaag geen rondjes mocht lopen, ook reuze interessant.

De wedstrijd bestond uit vier onderdelen: vast parcours, numbered hoops, spel en de estafette. De eerste twee rondjes werden ook individueel beoordeeld, het spel telde alleen mee voor het team en ten slotte was daar de estafette. 
Yazoo had al sinds het voorjaar geen wedstrijden meer gelopen en hoopers-wedstrijden heeft ze sowieso nog maar één keer gedaan, dus we gingen vooral voor de fun. Zoals altijd deed ze haar uiterste best. De eerste twee rondjes waren bij lange na niet foutloos, ze vond het op onbekend terrein moeilijk om op afstand te werken en sprong zelfs over een ton heen in plaats van dat ze eromheen rende. Het was voor beiden weer even wennen dat we in een manege een wedstrijd aan het lopen waren.
Het spel-onderdeel deed ze onverwachts goed: ze liep hem foutloos! Ons team werd mede daardoor vijfde op het spel-onderdeel, wat een mooie prestatie was voor een team van nog vrij onervaren hondjes 🙂 helaas waren er maar tot de vierde plek prijzen, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Tijd voor het laatste onderdeel: de estafette. Inmiddels was het al 16.00 en waren de hondjes moe. En heel warm is het natuurlijk ook niet op een winterdag in de manege. We waren heel benieuwd wat ons team ervan zou maken, want het rondje was al enige weken geleden vrijgegeven en we hadden hem al een paar keer gelopen. We hadden alleen niet de illusie dat het nu wel goed ging 😉 en inderdaad: niet alleen de hondjes maar ook de baasjes waren er niet meer helemaal bij met hun koppie dus de estafette was leuk, maar verre van foutloos. 

Al met al was het een heerlijk dagje weg. De hondjes hebben plezier gehad, de baasjes ook, wat wil je nog meer!

Vast parcours:

Spel:

Geef een reactie