• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Hondenverhalen: een dagje mee met Yazoo 001

Het is vrijdag en het is uiteindelijk een fijne dag geworden. Yazoo ligt lekker opgerold naast me op een stoel te slapen. Zoals altijd was ik vandaag vrij, maar dat wil niet zeggen dat er niks gepland stond, integendeel! 

Na een kort uitlaatrondje vanmorgen mochten alle hondjes nog wat leuks doen. En “wat leuks” kan voor ze zijn dat ze lekker kunnen rennen, maar als het met eten te maken heeft is het voor Yazoo helemaal geweldig.

Dus met een beker vol kleine puppybrokjes die rondgestrooid werden in de tuin (momenteel een grote zandbak) was het al snel een groot schatzoekers-avontuur. De een zoekt wat fanatieker dan de ander en Yazoo zou dus niet rusten voordat ze zeker wist dat alle brokjes gevonden waren. 

Na de lunch mocht Yazoo mee naar de caviaopvang, evenals Koda en Siuwkje. Dan konden we daarna meteen doorrijden naar de training. Yazoo vindt het altijd reuze leuk om in de opvang rond te lopen: van de laagste verdiepingen met caviaflats kan je het voer stelen en natuurlijk worden er altijd groenten uitgedeeld. En dat vindt madame zo lekker dat ze je op de voet volgt om te kijken of er niet ergens een stukje valt (of te stelen valt uit een open kooi).

Meestal krijgen de hondjes die meegaan naar de opvang nog iets lekkers, dat was nu ook het geval natuurlijk: een lekker stukje varkenszwoerd. Verder liggen ze meestal een beetje te kijken wat er gebeurt en als er bezoek komt probeer je natuurlijk of ze je buik willen aaien (tenzij je Siuwkje heet, dan sta je bij de deur te wachten tot je ein-de-lijk die auto weer in mag om te gaa autorijden. Je kan als hond maar een hobby hebben.)

Halverwege de middag zijn we doorgereden naar Baarle-Nassau om even lekker te trainen. Al onze kelpies vinden agility geweldig, al is Koda met zijn bijna 10 maanden behoorlijk aan het puberen en dus soms wat moeilijker bij de les te houden. Maar dat komt vast goed! Yazoo heeft een aantal eenvoudig rondjes gedaan en we hebben een moeilijke insteek van de paaltjes geoefend. Natuurlijk kon Yazoo dat veel beter dan het baasje. Het baasje had weer veel geleerd.

’s Avonds deden we het lekker rustig aan, want na zo’n training zijn de hondjes natuurlijk moe en voldaan. Noa mocht nog een eindje mee rennen langs de fiets omdat ze niet mee getraind had, zij moet ten slotte ook aan haar beweging komen. 

Meestal krijgen ze tussen 21.00 en 22.00 eten. Dat vind ik handig omdat ze dan nooit met een volle buik hoeven te rennen als ik besluit om ’s avonds bijvoorbeeld nog te gaan fietsen of in de zomer nog een lange wandeling te gaan maken. Hun klokje staat daar ook erg goed op ingesteld, want als je ook maar durft om te vergeten dat het etenstijd is word je net zo lang gepookt met neuzen en met pootjes aangetikt tot je opstaat en netjes hun avondeten gaat klaarmaken. Vaak krijgen ze als avondeten wat brokjes, wat vlees en een vers gepureerd groente-prutje. Dat laatste vind ik erg belangrijk omdat daar heel veel verse vitamines en mineralen in zitten. En daarnaast krijgen ze regelmatig wat extra’s bij, zoals een lepeltje yoghurt, wat rijst of pasta of een eitje. Het gaat er allemaal in als zoete koek, ik ben zo blij dat we geen kieskeurige eters hebben. 

En na het eten weten ze allemaal dat ze nog een toetje krijgen: iets om lekker op te kauwen. Dat is niet alleen heel rustgevend voor de hond, maar ook nog eens heel goed voor hun gebit. En dan is het weer helemaal rustig in huis met vier honden. Yazoo ligt lekker naast me op de stoel en krijgt een aai over haar bol. Met haar typische fluitende zuchtje laat ze merken dat ze zich helemaal gelukkig voelt.

Geef een reactie