• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Hoe Tedje en Teun elkaar ontmoetten

Teun en Pepijn werden onlangs naar onze caviaopvang gebracht. 4 jaar oud en de dochter deed er niet genoeg meer mee. Het zijn geen onbekenden voor ons, want ze zijn enkele keren bij ons in de vakantie-opvang geweest. Daarom hadden we dit ook niet echt verwacht. 
Beide hadden veel te lange nagels die rondgegroeid waren. Dat konden we gelukkig makkelijk verhelpen. Maar helaas bleek Pepijn een snotneus te hebben en een enorm gezwel bij zijn keel. Zijn oude eigenaren zijn hiervoor wel naar de dierenarts geweest, maar hebben er niets meer aan laten doen. We hoopten dat het nog te verhelpen was, maar helaas was dat niet het geval. Het gezwel bleek een joekel van en abces te zijn dat afkomstig was uit zijn kaak. Daardoor had hij een grotere kans op tandproblemen. Omdat het abces zo groot was zou een behandeling heel intensief en stressvol worden voor Pepijn en het vooruitzicht op volledige genezing maar heel klein. Dat wilden we hem niet aandoen en daarom hebben we Pepijn in laten slapen. 
En toen zat Teun alleen. Dat vond hij vreselijk. Zijn broertje had altijd bij hem gezeten en nu zat hij daar stil in een hoekje van zijn kooi.

Tedje was gebracht omdat hij eenzaam was en zijn oude eigenaren er geen tweede cavia bij wilden nemen. Dat was nog meer werk en er werd al te weinig met Tedje gedaan vonden ze. Hij was ook 4 jaar oud.En omdat het allebei van de goedzakjes zijn hebben we ze eens aan elkaar voorgesteld. 
Nou, dat was voor hen een lotje uit te loterij! Ze hebben niet een keer lelijk naar elkaar gedaan en zitten gewoon gemoedelijk bij elkaar te eten. Ofwel: Teun en Tedje hebben een vriendje!
Wegens hun leeftijd, Tedjes verstopte anaalzak en het toch wel moeilijke haar van Teun blijft dit duo in de opvang wonen. 
Ben je eens in de opvang? Kom ze dan gerust eens hallo zeggen 

Geef een reactie