• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Babies babies en…. nog meer babies

DSC01041.JPG

Wat een babydrukte in onze opvang! In juli en begin augustus hebben we twee groepjes cavia’s binnengekregen.

De ene groep bestond uit 11 cavia’s. De eigenaren dachten twee zeugjes te hebben, maar dat bleek een zeugje en een beertje te zijn. En dan heb je er zo heel veel. Het zijn 8 zeugjes en 3 beertjes. De eerste 2 nestjes van deze groep werd al 2 dagen na aankomst geboren, dus we waren heel blij dat ze nu bij ons zaten, anders waren ze direct na de bevalling weer gedekt. En zeker omdat het om allemaal jonge caviaatjes ging leek ons dat niet bepaald gezond. Het tweede nestje volgde ook al snel. 4 van de zeugjes waren nog zo jong dat we hoopten dat ze nog niet gedekt waren, maar afgelopen weken zagen ook hun buikjes toch aardig dik worden. En voila: afgelopen week is de eerste “tienermama” bevallen van een dochtertje. Waarschijnlijk volgen de andere 3 ook snel.

Ondertussen zaten we nog met een andere groep cavia’s die begin augustus gebracht waren. We hadden een telefoontje gehad van een man die zijn hond aan het uitlaten was in het bos en een doos met 9 cavia’s gevonden had. Hij was zo vriendelijk om ze mee te nemen en bij ons af te geven. Het ging om een volwassen beertje, 2 babybeertjes en 6 zeugjes. Een aantal dames stond al duidelijk op springen. Al waren ze wat mager, gelukkig zagen ze er aardig gezond uit. Wederom troffen we 2 dagen later het eerste nestje al aan, en inmiddels zijn er nog 2 meiden bevallen.

Nestje Feike.jpg

Het is zo jammer dat mensen soms niet nadenken bij het houden van dieren. Ik vraag me af hoe moeilijk het is om dieren even op geslacht te laten scheiden, zodat er niet nog meer oeps-babies komen en de moeders niet constant zwanger zijn en babies groot moeten brengen. Ik ben overigens wel heel blij dat deze mensen uiteindelijk onze hulp vragen en ze niet zomaar ergens achterlaten.

Want dat is helemaal onbegrijpelijk: dieren in een doos aan hun lot overlaten. Is het laksheid? Wanhoop? Schaamte? Wij zijn blij dat de meneer ze gevonden heeft en de moeite heeft genomen om ze mee te nemen.

En ondertussen zorgen we dat de babies en hun moeders allemaal gezond opgroeien, heel veel geknuffeld worden en uiteindelijk een heel fijn baasje krijgen waar ze hun hele leven meer dan gewenst zijn. En dat is dan weer een hele leuke en dankbare taak!

Geef een reactie