• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Bijzondere beesten: Chuck en Bikkel

DSC00109-

Chuck is naar onze caviaopvang gebracht toen hij ongeveer 1,5 jaar oud was. Hij kreeg niet voldoende aandacht en toen werd besloten om afstand van hem te doen. Omdat hij alleen gebracht werd, leek het ons wel zo fijn voor hem als hij een maatje zou krijgen. Een niet al te lange tijd daarna hebben we een dumpgroep in de opvang gehad, waarin een beertje zat met een gapende wond in zijn buik. Die zat er waarschijnlijk al een week en het was een wonder dat het niet was gaan ontsteken! Die wond is gehecht en netjes genezen. We hebben dit kereltje Bikkel genoemd, een grappig gespikkeld diertje, maar hij was oh zo bang. Omdat Chuck juist heel tam was en omdat we het idee hadden dat beide mannen niet heel vervelend tegen elkaar zouden doen hebben we geprobeerd om ze bij elkaar te plaatsen. En dat ging gelukkig vanaf het beging geweldig!

Bikkel zocht steun bij Chuck en samen vonden ze het wel gezellig. Een volgend probleempje… Chuck at geen verse groente. We hebben van alles geprobeerd, maar niets ging erin bij hem. Rare cavia, of niet? Gelukkig at hij wel erg goed hooi en at hij zijn brokjes ook goed, een brok die we zelf hebben samengesteld en dus 100% aan onze wensen voldoet. Daar zou alles wat hij nodig moet hebben ruim voldoende in moeten zitten.

Omdat we hem zo niet uit wilden plaatsen en omdat Bikkel nog wel wat extra socialisatie kon gebruiken zijn ze samen verhuisd naar een fantastisch gastgezin. Hier is Bikkel enorm vooruit gegaan en een heel stuk minder angstig geworden. En Chuck…. tsja…. met moeite gingen er wat verse madeliefjes in, maar daar hield het ook mee op (aaien en knuffelen daarentegen vindt hij geweldig!). Omdat variatie zo belangrijk is zijn we toen in overleg gedroogde kruiden gaan aanbieden. En wat blijkt: de smaak van meneer is opeens een heel stuk ruimer! Rozenblaadjes en wat andere soorten kruiden gingen er heel aardig in, zolang ze maar gedroogd waren.

Inmiddels zijn Bikkel en Chuck weer terug in de opvang (gastgezin bedankt!!). Chuck eet een redelijke variatie aan gedroogde kruiden en groente, zijn favoriet is de Hillegom-mix (zou dat komen door al die lekkere bloemetjes die erin zitten?).

We hopen dat hij samen met Bikkel binnenkort een fijn baasje krijgt dat hem elke dag diverse gedroogde kruiden wil geven. En Bikkel natuurlijk een lekkere portie verse groente 😉

Geef een reactie