• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

4 heerlijke en gezonde extraatjes voor je parkietjes

DSC07821

De meeste parkieten krijgen een zaadmengeling als hoofdvoer. Kan je dan nog wat bijgeven? Jazeker, dat is zelfs heel erg gezond! Wat kan je geven?

Eivoer/krachtvoer: lekker en vol vitamines en mineralen. Sommige soorten bevatten lekkere extraatjes, zoals stukjes gedroogd fruit.

Trosgierst: zaadjes nog aan het stokje, dus een natuurlijke en gezonde lekkernij. In tegenstelling tot wat wel eens beweerd wordt is dit géén dikmaker. Integendeel: het grootste deel van hun voer bestaat hier uit.

Fruit en groente: er gaat niets boven vers fruit en verse groente. Ze zitten vol natuurlijke vitamines en mineralen, die vaak te weinig aanwezig zijn in zaadmengsels. Varieer en kijk wat je vogels lekker vinden. De meeste parkieten zijn gek op andijvie, witlof en appel. Let op: geef geen avocado!

Gritblokje: voor een optimale spijsvertering is het belangrijk dat vogels kleine steentjes eten. Deze werken als maalstenen in hun maag en helpen dus om het voedsel te verteren. Daarnaast is het een bron aan mineralen. Je kan het los bijgeven of in de vorm van een compact blokje ophangen.

Geef een reactie