• Pakketverzending vanaf €10,00 – Gratis verzending in Nederland vanaf €45 tm 30KG – gratis verzending in Breda-Oosterhout-Waalwijk-Tilburg en tussenliggende dorpen vanaf €17,50

Puppies van Siuwkje 2017: l’amour en France

DSC08534

Het nieuwe jaar begon al goed: Siuwkje werd iets eerder dan verwacht loops! Deze keer zou ze gedekt worden en zou ze dus haar eerste nestje krijgen onder de naam Kelpiebrink. Dit is de naam van de fokker van onze kelpies, en aangezien we Siuwkje in co-ownership hebben gaan we ook samen voor dit nestje. En gelukkig mag dat nestje bij ons opgroeien 😀

Wie is Siuwkje? Een ontzettend leuke, lieve, gekke, energieke, knuffelige en gevoelige Australian Kelpie. Ze is heel anders dan onze andere Kelpie Yazoo, zowel qua bouw als in haar karakter. Yazoo is een typische “show-kelpie”, terwijl Siuwkje veel langere poten heeft en heel gespierd qua bouw, maar ook vrij tenger. Yazoo is daarnaast wat stabieler en getemperder in haar karakter, terwijl Siuwkje wat gevoeliger en impulsiever is. Maar ze hebben toch wel gemeen dat ze heel graag actief bezig zijn, liefst samen met het baasje, ze zijn speels, waakzaam, willen overal bij zijn en zijn gek op kroelen en knuffelen.

Wat voor reu zochten we dan voor Siuwkje? Eentje die niet net zo groot was als zij (want ze is eigenlijk te groot door die lange stelten) en eentje die een wat stabieler karakter heeft, maar nog wel graag werkt zoals het een Kelpie betaamt. Want Siuwkje heeft een geweldig karakter, maar zo’n type reu zou haar goed aanvullen.

Zo kwamen we uit bij Hellboy, een jongeman van de Black River Kennel:

DSC08435

We hebben een weekje bij een B&B geboekt in de Loirestreek, waar deze reu met zijn gezin leeft, en zijn vertrokken voor een weekje “vakantie”. Yazoo mocht ook mee. De eerste ontmoeting ging prima gelukkig. Hellboy was uiteraard enorm enthousiast, maar ook heel respectvol. Siuwkje vond die aandacht allemaal wel prachtig, maar ze liet zich niet dekken. Waarschijnlijk waren we natuurlijk ook iets te vroeg. Siuwkje en Hellboy hebben die dag heerlijk gespeeld en rondgerend.

 

De volgende dag zagen we dat het juiste moment daar was. Op zich heel mooi, maar een puntje was dat dit voor Hellboy de eerste dekking was, plus hij was wat kleiner dan Siuwkje. En Siuwkje vond die aandacht geweldig, totdat het kwartje viel wat de bedoeling was. Dat was engggggg…… Maar de aanhouder wint en uiteindelijk hadden we een geslaagde dekking!

Nu nog zo’n 4 weken afwachten tot de echo en we weten of deze romance tot puppies geleid heeft 🙂

Ohja, en als je dan toch een weekje in de Loire bent dan kan je net zo goed even lekker de toerist uithangen toch!

Geef een reactie